Bubba, a kis pupák...

Csak egy fiú naplója

Zenék

Friss topikok

  • Csőőrike: Soha nem felejtelek el! (2015.03.06. 08:25) Ő az
  • LaciCrystalfan: Kedves Gabi,régen a 2009.Jaunári Old Man's-ben lévő Crystal koncertről régen volt fent itt videó. ... (2011.12.28. 20:00) Crystal koncert! :)
  • Verde Lunaria: hajrá! szorítok! (2011.10.27. 10:24) Két napja oké!
  • titoktitok: Szívszorító gondolatok, életképek. Tanácsom: Ne add fel a reményt. Küzdj Érte! Titoktitok (2011.10.22. 23:53) nem biromm
  • álomvirág: "Az ember vágyik valakire, akivel törődhet, akinek minden kérdésére válaszol, anélkül, hogy tudna ... (2011.02.26. 22:22) Most. Start vonal.

Linkblog

Megsirattam őket...

2008.10.22. 16:35 Gabi, a kispupák


   A ViaSat-on most néztem egy műsort, aminek "A nagy házalakítás" volt a címe.  Ennek a sorozatnak minden részében egy-egy család lakását/házát alakítják át... ajándékba.  Nem láttam még, de a reklámok közötti ajánlókban gyakran szerepelt és mindig kiváncsi voltam.  Tegnap végre sikerült elcsípnem egy részt.
   A szerencsés most egy rákhalász kétgyerekes családja volt, a lányok 10 és 15 évesek lehettek.  A férfi évekkel ezelőtt balesetet szenvedett kint a tengeren és elvesztette a fél karját, azóta természetesen esélye sem volt hogy jobb vizekre evezze a család sorsát.  A baleset idején egyedül kormányozta vissza a hajót és majdnem elvérzett a kikötőben, két másik halász segített neki kikötni, különben a kikötőnek ment volna a hajója, a vérveszteségtől már nem nagyon volt tudatában annak mit tesz.
   A balesete óta soha senkitől nem fogadott el segítséget, de ha kellett bárkinek segített és egy karral folytatta tovább a rákhalászatot a 16 láb hosszú kis hajóján.  A család egy lapostetős dobozházban lakott.

   A műsor felkereste a családot és első lépésként mindjárt elküldte őket az európai Disneyland-be, egy egyhetes nyaralással egybekötve.  Amikor hazaértek nem hittek a szemüknek... az egyébként már megtört, de büszke családfő a régi kishajó helyett egy 38 láb hosszú, radarral, rákcsapdákkal, rádióval felszerelt vadonatúj hajót kapott, amit csak azért mutattak be még azelőtt hogy megnézhették volna az új házat, mert az még nem készült el és a befejezéshez szükség volt két órára.  Végül amikor a házhoz értek, ott is több mint 1500 ember várta őket (csak a házon többszázan dolgoztak) és mindenki őket ünnepelte, mintha csak egy futóverseny finisébe sétáltak volna be.  A régi dobozház helyett egy emeletes, óriási teraszos igazi rönkház várta őket, de olyan méretekkel és olyan belsővel (a gyerekek számára is a saját ízlésviláguk szerint alakították ki a szobájukat), amit egy milliomos is megirigyelhetett volna... eszeveszetten nagy nappali, kandalló, külön táncterem, két mosdó/fürdő, hálószobák és mindehhez a gyönyörű terasz, ami szinte körbeölelte az egész házat.
   Az anyuka csak annyit tudott mondani: Ez egy valóságos palota...  - és tényleg az volt.

   Ciki vagy nem, én elsírtam magam.  Na nem olyan bőgősen, csak hallkan, csendben.  Ilyenkor nem tudom megállítani és jönnek a könnyek maguktól, de annyira hogy néha már alig látok tőlük.  Ez a tegnapi nap ilyen volt.  De köszönöm, jól vagyok.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kispupak.blog.hu/api/trackback/id/tr64726685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása